събота, 28 септември 2019 г.

Световноизвестният математик доктор Сун учи бургазлии да решават логически задачи чрез пъзели

1Забавна игра, демонстриране на добра логическа мисъл и възможност за спечелване на награда. С това предизвикателство идва едно нестандартно състезанието по нареждане на пъзели, което ще се проведе в събота от 11:00 часа на Експоцентър "Флора".
Негови организатори са световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун - председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание, и Община Бургас. Доктор Сун ще разкрие пред бургазлии някои от тънкостите при решаването на подобни логически задачи. Мотото на състезанието е "Предизвикателство за малки и големи", което недвусмислено показва, че възрастови бариери за участниците няма.

Шест вида логически пъзели ще бъдат предоставени на състезателите. Те са съставени от геометрични елементи, които трябва да бъдат подредени в обща фигура. Решаването на подобни задачи помагат изключително много за развитието на логическото мислене, казва доктор Сун. Днес този процес все повече отстъпва пред съвременните технологии, които използваме при изчисления, проектиране и други подобни дейности, добавя математикът.
За участие в състезанието не е нужно предварително записване. Тези състезатели, които се справят най-добре с поставените задача, ще получат награди. Състезанието е добра възможност, ако все още не сте любители на логическите игри, да откриете една нова възможност за забавление в свободното време.

Новините от днес и със задна дата