четвъртък, 26 септември 2019 г.

Гьонсуратлък: Ирина Бокова не знае защо наследници на извратени фамилии не трябва да отговарят за световни организации

Вторник, 12 Април, 2016 8:21:48

В централата на ООН в Ню Йорк днес започват неофициалните изслушвания на осем кандидати за поста генерален секретар на ООН.

Днес Ирина Бокова, чиято кандидатура за ООН беше подписана от външния министър на България, защото правителството на Орешарски решило така ще говори втора – след външния министър на Черна гора Игор Лукшич. Трети е бившият португалски премиер Антониу Гутериш, който до миналата година беше върховен комисар на ООН за бежанците.

Както министър Даниел Митов все още не е обяснил на обществеността защо след като по никакъв начин настоящото правителство не е задължено да се съобразява с решения на предходното, така и Ирина Бокова, която предпочете в екипа ѝ провеждащ нейната кампания с пари от данъкоплатците да има само хора агенти на ДС, не е дала адекватно обяснение защо наследници на извратени комунистически фамилии, известни с издевателствата си спрямо определени личности и българския народ не трябва да отговарят за световни институции като ООН. Не е дала  обяснение защо определяща роля за нейната кампания има възраждането на един репресивен апарат от комунистическото минало на България в лицето на представители на този апарат.

В интервю за "Хоризонт" тя добави, че в изслушванията ще може да изложи много от идеите, от опита, който има, и се надява, че ще убеди страните-членки. Не ни е ясно как след като не е успяла да убедила българския народ, че тя е подходящия представител на България за този пост, ще успее да убеди когото и да е друг, че може да управлява институция като ООН.

"Аз съм кандидат на България - каза Ирина Бокова. - Това е много важно, това е отговорност и пред моята страна." Очевидно госпожата не си дава сметка, че България не е някакво имагинерно понятие, а държава в която живеят хора, които гледат с отвращение на нейните действия.

В интервюто ѝ беше зададен въпрос, свързан с персоналните критики и публикации против нея. Отговорът, типичен за гьонсуратлъкът на една безпардонна комунистическа клика:
"Аз не участвам в национални избори, не се кандидатирам за президент или за някакъв друг пост. Мисля, че хората тук като че ли смесиха нещата... Темата не е дали някой ме харесва или не, нито кой е баща ми, кой е дядо ми, а по-скоро става дума за нещо много сериозно, става дума за това дали аз мога да свърша тази работа, дали мога да се преборя за този пост."
Абсолютно несъстоятелен отговор белязан от критична липса на съзнание и отговорност към България. Според отговора на Бокова за президент на България с компрометираната си биография не може да се кандидатира, но да оглави световна институция може.

 В това интервю госпожата изрече още една лъжа като каза следното: Аз получавам подкрепа не само от България, но и от много българи по света... И когато виждам тази подкрепа, бих казала много голяма подкрепа, чувствам особена отговорност."  А ние бихме казали, че самото желание на госпожата да представя България изначално е индикация за липса на отговорност спрямо държавата ни.

За съжаление тази кандидатура "има шанс" само в платени ПР статии, но не и в действителност.
Дали да очакваме от госпожата, че ще се извини на българския народ за похарчените пари!?
Едва ли! Даже ще бъдем обвинени за това, че не сме проявили толерантност към едно гнусно проявление на комунистически дебилизъм.

Новините от днес и със задна дата