На 28.08. (сряда) от 11:00 часа в Етно кухнята на РИМ Бургас на улица „Славянска“ 69 ще представим една вкусна и добре позната на много поколения закуска.
Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Сетихте ли се? Става дума за гюзлеме.
То е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се приготвя върху сач, за да се получат малки черно-кафяви петна.
Недка Стоянова, която е на 74 години от бургаския квартал „Долно Eзерово“, ще ни покаже как прави гюзлеме по рецептата на нейната прабаба.
Тайната за приготвянето на вкусното тестено изделие се предава
от поколение на поколение в нейното семейство, а рецептата не е
променяна до ден днешен.
Очакваме Ви, ще е вкусно!
"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване