петък, 18 август 2023 г.

Съдебната експертиза: Алексей Петров е убит с патрони с хидрошоков ефект

  

                             Снимка: Bulphoto

Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на 61-годишния Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза, която вече е извършена, съобщи bTV, като се позова на свои източници.

Макар аутопсията да е приключила, тялото на съоснователя на застрахователна компания "Лев Инс" все още не е освободено за погребение.

Алексей Петров бе застрелян на 16 август по обяд на пътеката между столичния кв. "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо". С него по обичайния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински водач Мирослава Михайлова. Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и е в тежко състояние в централната реанимация на "Пирогов".

По-рано днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че разследващите са извели две версии за покушението - отмъщение или финансов дълг. Той ще докладва за хода на разследването на премиера Николай Денков по-късно днес, когато в Министерския съвет ще се проведе съвещание с шефовете на структури в МВР и други служби за сигурност. 

По неофициални данни в момента се преглеждат записите от охранителни камери в района на убийството. Преди да бъде транспортирана и оперирана в "Пирогов" придружителката на Петров е успяла да даде описание на стрелеца - той е бил висок около 180 см и е бил облечен с камуфлажни дрехи. 

Според bTV Михайлова сама се обадила на тел. 112 от телефона на двойка украинци. Чужденците - мъж и жена - били на около 40 метра от мястото на стрелбата. Те са дали показания, като са обяснили, че са ходили по същата пътека, но пред Алексей Петров и спътницата му. Чули шум в гората, а след това и серия от изстрели в кратък интервал. Двамата обаче не са видели стрелеца.

Новините от днес и със задна дата