сряда, 28 юни 2023 г.

200 грации от 16 държави ще играят за приз "Жулиета Шишманова" в Бургас

 200 грации от 16 държави ще играят за приз

200 грации от 16 държави ще участват в поредното издание на международния турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Атрактивната надпревара, която по традиция преминава при сериозен зрителски и медиен интерес, ще се проведе в зала "Младост" от петък до неделя.

Организатор е СКХГ "Черноморец", с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас. Турнирът е по ФИГ - международната федерация по гимнастика - и е от много висок клас. Участничките са разпределени във възрастови групи за деца, родени 2013 и 2014 година, девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени.

В първите два дни на турнира, петък и събота, началото е от 9:00 часа, като зрителите ще могат до вечерта да се наслаждават и аплодират изпълненията на талантливи и доказани гимнастички от цял свят.

Официалното откриване е в събота от 13:30 часа. Тогава градусът на настроението ще повдигнат певицата Паола Йорданова и танцов състав "Звездички".

В последния състезателен ден, неделя, от 9:00 часа, е финалът за девойки старша възраст, а от 10:45 часа на килима в зала "Младост" на финал ще излязат жените. Турнирът ще завърши с финал на ансамбли за девойки и жени, който ще стартира от 12:30 часа.

Входът в зала "Младост" е свободен.

* Снимката е от миналогодишното издание на турнира.

Новините от днес и със задна дата