четвъртък, 30 март 2023 г.

Заловиха ученици, подали два от фалшивите бомбени сигнали в училища

 

Четири петокласнички от Нова Загора и седмокласник от Сливен са установени като податели на фалшиви сигнали за бомби в две училища, съобщиха от полицията в областния град. 

В хода на специализирана операция на територията на районните управления в Сливен и Нова Загора е постъпила информация за получени две злоумишлени обаждания за поставени взривни устройства в учебни заведения. Едното било подадено на тел. 112 за учебно заведение в Нова Загора, другият сигнал бил получен чрез SMS до преподавател в сливенско училище.

Незабавната проверка на сигналите не е установена реална заплаха, но е установила подателите на сигналите. В Сливен това се оказал ученик в 7 клас, а в Нова Загора сигналът бил от четири момичета, ученички в 5 клас.

Пред органите на реда те обяснили постъпката си с нежелание да посещават учебните занятия. 

Всички ученици са разпитани заедно с родителите им. Образувани са преписки, а с децата работят инспектори от Детска педагогическа стая.

В третия ден от сагата с бомбените заплахи, обекти на такива станаха учебни заведения в Стара Загора, Сливен, Добрич, Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Ямбол, Велико Търново, а в Пловдив дори обявиха утрешния ден за неучебен.

Новините от днес и със задна дата