неделя, 19 февруари 2023 г.

Майката на шофьора на камиона ковчег шокира с признание

 

И днес разследването в Бургаско продължава с разпитите на свидетели и следствен експеримент.

Пред NOVA проговори майката на шофьора на камиона, в който бяха открити загинали 18 бежанци край Локорско.

Дълго време той не казвал с какво се занимава.

„Боже, Боже, Боже. Къщата ни за ремонт, отиде за повече пари уж там, този човек му даваше хубави пари. Какво става - не знам. И камионът, казва, е на ремонт. Тръгнал уж да пътува, пак се развалил”, казва Василка.

„Той работи с един камион, на човека от Бургас ли е - не знам. С камион работи”, твърди майката на сочения за шофьор като допълва, че камионът е жълт.

Вместо на ремонт обаче, жълтият камион бил скрит по черния път край село Локорско. За този курс, според разследващите, шофьорът получил 5200 евро. Най-много пари обаче са платени на мозъка на групата. За всеки нелегален мигрант е взимал между 500 и 1000 евро. Той е лежал в затвора за каналджийство. Но дори и от там е ръководил групата. Парите от схемата били давани още в Турция.

Състоянието на част от оцелелите мигранти от изоставения камион край Локорско се подобрява. Един от афганистанците, настанени в „Пирогов”, остава в интензивно отделение. Други петима са настанени в токсикологията. Тримата приети в интензивния блок на ВМА също са изведени от реанимация. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата