понеделник, 23 януари 2023 г.

Бургазлия купи на търг автомобил от НАП, доставиха му го без двигател / видео

 

Управител на фирма за коли под наем спечели автомобил от търг на НАП, но го получи без двигател, съобщава NOVA.

Мъжът внесъл депозит, платил и цялата сума до последната стотинка, след което спечелил наддаването и станал собственик на скъпа кола.

В документацията пишело, че колата е в много добро техническо състояние, с 6-степенна скоростна кутия, но когато автомобилът пристигнал, се оказало, че липсват основни части, включително и двигателят.

Първоначално Даниел Николов помислил, че е станало недоразумение.

"Спечелихме търга, явихме се на уреченото място - центъра на Бургас пред сградата на НАП. Там видяхме как закупеното от нас превозно средство пристига на платформа. Когато пристигна човекът с автомобила, той заяви, че колата е била ограбена предната вечер - откраднат е двигателят ѝ, скоростната кутия, таблото, фаровете и всички други агрегати, които са под предния капак", разказва спечелилият търга.

След като се оказало, че вместо на моторно превозно средства, той е станал собственик на купе с гуми, мъжът направил искане да му бъдат върнати парите.

От НАП обаче отказали. Първо от приходната агенция казали, че Николов трябва да приеме спечелената кола и сам да търси правата си в съда. После обаче решили, че е редно парите му да бъдат върнати. Мъжът пуснал жалба, но на 15 август 2022 г. той получил отговор от Териториалната дирекция на НАП в Бургас, в който пишело, че тя е неоснователна и отново се оказало, че Николов няма да си получи обратно дадената сума.

НАП се самосезира по случая, сезирана е и Окръжната прокуратура в Бургас.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България! 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 

Новините от днес и със задна дата