неделя, 22 януари 2023 г.

Гешев съобщи дали България има общо с взрива на Кримския мост

  

                          Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура установи, че България няма нищо общо с взрива на Кримския мост. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Според него това е била поредната хибридна атака срещу европейската общност.

Още през октомври службите за сигурност установиха, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

На 8 октомври на Кримския мост се взриви товарен автомобил, в резултат на което са се запалили седем цистерни с гориво от железопътна композиция.

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби, заяви след това президентът на Русия Владимир Путин, а според Следственият комитет на Русия маршрутът на взривения камион на Кримския мост е бил Одеса, България (Русе), Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край.

След това Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) публикува резултатите от разследването на експлозията на Кримския мост, в което продължаваше да присъства "българската следа".

През октомври Гешев призова българските служби бързо да разсеят съмненията за участие на България във взрива на Кримския мост.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата