петък, 20 януари 2023 г.

Андрей Ковачев: Насилието над българите от Северна Македония, вербално, психическо и физическо е ежедневие / снимки

 Андрей Ковачев: Мицкоски лъже и руши европейското бъдеще на македонците

След инцидентите с подпалването на българският клуб в Битоля, вандализирането и стрелбата по клуба в Охрид предупреждавах, че сме на ръба от това да се случат неща и с фатални последствия.
Със зверския побой снощи над секретаря ня българският клуб в Охрид Християн Пендиков, вече това е реалност. Момчето е в болница, в тежко състояние. 

Днес всички трябва да отворим очите си - случилото се с Християн не е инцидент! Насилието над българите от Северна Македония, вербално, психическо и физическо е ежедневие и норма която почива на институционалната антибългарска пропаганда, на която продължава да се гради съвременната македонска идентичност. Насаждането на омраза срещу българите и България е масово явление, в медиите, социалните мрежи, в учебниците, в институциите. Управляващи и опозиция в Скопие не само не се противопоставят ефикасно срещу този повсеместен говор на омраза, но те омаловажават, оправдават и дори подклаждат подобни действия.
Надявам се всички тези в България, които от години ни обясняват мъдро, че в Скопие всичко било наред и че трябвало да ги подкрепим безрезервно и безусловно, да са разбрали своето заблуждение и наивност (ако е от наивност само!).
Призовавам българските власти за незабавна и твърда реакция по повод този инцидент. Призовавам да бъде изискано от Скопие какво точно е свършено по всички предходни инциденти от миналата година, какви са наказанията и къде се намират наказаните. Как се защитават гражданите подложени на заплахи?!
Не на последно място, призовавам българските власти да прекратят всички конкретни действия по повод продължаването на процеса на преговори за членство в ЕС на РСМ, докато властите в Скопие не
предприемат ясни, смели и конкретни стъпки срещу насилието и заплахите над българи и говора на омраза срещу България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

 

Новините от днес и със задна дата