сряда, 18 януари 2023 г.

Руснаци у нас дариха джипове за украинската армия

  

Руски граждани, постоянно живеещи в България, обявили се като представители на Сдружение "СВОБОДА на Русия", предадоха на представители от украинската гражданска организация "Перемога17" три камуфлажни пикапа. Те ще бъдат ползвани във войната срещу Русия.

"Това е приносът на руските граждани за победата на Украйна над престъпния режим на Путин, който завзе държавната власт в Русия", каза Флора Ахметова от сдружението.

Автомобилите за въоръжените сили на Украйна са предназначени за легион "Свободна Русия" - бойни чести на териториалната отбрана, съставени и от руски граждани. Друг, четвърти пикап вече е изпратен към Украйна, обясни пред журналисти Флора от сдружението.

Пикапите са закупени с помощта на руската диаспора в България, заяви Виталий Оленийчук, ръководител на "Перемога17".

"Бойците от легиона чакат тези коли. Имаме голям опит в докарването, повече от сто коли сме докарали вече от началото на войната. Там на всеки два-три дни идва още една кола, главно от Латвия. Това тук е вторият конвой от България", каза още Оленийчук при предаването на пикапите пред входа на храм-паметник Св. Александър Невски.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата