събота, 21 януари 2023 г.

Борисов: Трябва да спасявам България от „Спасителите“

  

"Ще похарчим нови 80 млн. за пети поред избори, за да произведем един и същи резултат. Продължаващият две години хаос в политическия живот може да се премести сега и в общините. Един младеж се закичи с етикета "Спаси". Ще трябва да спасяваме София от "Спасителя". Сега тръгвам, за да спасявам от "Спасителите". От "Промяната" се отървахме лесно, сега да видим как ще се спасяваме от "Спасителите". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Златоград, цитиран от Нова телевизия.

"ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели ангажимента да има реформа на съдебната система", уточни той.

"Днес президентът Радев в интервю опроверга още една лъжа на Петков и Василев - че с президента действаме в синхрон. По тази лъжа залиташе и Корнелия Нинова. Да, когато направят нещо добро, го казваме. Не мога да си кривя душата. Работиха активно за миграцията, направиха контактите с Турция, ЕС", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че именно благодарение на ГЕРБ в парламента са приети законите за подкрепа на Украйна, които са позволили на българските политици, включително на президента Румен Радев да бъдат с високо вдигната глава в Брюксел.

"Белият и демократичен свят подкрепя Украйна. Винаги съм бил за балансирана политика, но ние осъждаме избиването на жени и деца, което се случва всеки ден там. Никой от нас не е военолюбец, военолюбците са други. Представете си, ако нас ни бяха нападнали? Затова членството ни в НАТО не е клише", подчерта Борисов.

Той заяви, че в момента България стои добре на международната сцена и това се дължи най-вече на факта, че ГЕРБ през последната година лидира в българския парламент по въпросите на международната политика, от подкрепата за Украйна до разрешаването на спора с РСМ.

"Как щеше да се чувства Радев, ако по наше предложение българският парламент не беше приел за оръжията на Украйна. Кой реши тази задача? - ГЕРБ. В предишния парламент, когато управляваше Петков, те не посмяха. Аз бях лидер на процеса да присъединим РСМ за ЕС. Кой, ако не ГЕРБ, даде възможност България да има цяла ескадрила F-16. Да не изброяваме и другите закони, които направихме и са в полза на България", подчерта Борисов.

По време на събитието коментар направи и бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева. "Време е шарлатаните на Радев да се омитат от политическата сцена", смята тя.

Караянчева коментира и отчета на служебния премиер Гълъб Донев и неговите думи за застоя в България. Според нея държавата е спряла да се развива след управлението на Бойко Борисов. "Всички си спомнят какви бяха цените на горивата и храната. А сега всичко отиде до тавана през последните седем месеца", добави Караянчева.

Тя отправи критики и към лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. "За да управляваш една държава, трябва да познаваш законите, а те потъпкаха Конституцията", подчерта Караянчева. По думите й президентът Румен Радев се е отрекъл от Петков и Василев.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата