четвъртък, 5 януари 2023 г.

Убийство на честта шокира Италия, откриха останките на 18-годишно момиче

  

Италианските власти са открили тялото на 18-годишна жена, изчезнала преди повече от преди година, след като отказала да пътува до Пакистан за уреден брак, съобщи адвокатка на правозащитна група, цитирана от Ройтерс и БТА.

Самоличността на Саман Абас е установена по зъбите, след като човешките останки били намерени близо до семейното жилище в град Новелара през ноември 2022 г., предаде информационна агенция "АНСА", цитирайки адвокат Барбара Янучели.

Абас беше в неизвестност от април 2021 г. Петима членове на от семейството ѝ, включително баща ѝ и чичо ѝ, трябва да бъдат изправени пред съда следващия месец заради така нареченото "убийство в името на честта", което шокира Италия.

Счупването на кост в предната част на шията би подкрепило тезата, че Абас е била удушена, добави Янучели, адвокат на правозащитната група "Пенелопе", специализирана в случаите на изчезнали лица.

Прокурорите смятат, че семейството се е разгневило, когато е разбрало, че Абас има приятел в Италия. Според тях тя е била убита, когато се е върнала в семейния дом в Северна Италия, за да вземе някои документи, след като известно време е живяла наблизо под грижите на социалните служби.

През ноември баща ѝ Шабир Абас беше арестуван в родното си село в Източен Пакистан по подозрение за убийството. Той винаги е отричал, че дъщеря му е мъртва. Чичо ѝ е екстрадиран от Франция и е изправен пред съда заедно с заедно с двама нейни братовчеди.

Майка ѝ остава на свобода и се смята, че се намира в Пакистан.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата