четвъртък, 1 декември 2022 г.

Издирват телата на Ивелин Тодоров и Петър Петров, основната хипотеза е, че са на дъното на езерото

 

В 07:00 часа днес продължи издирвателната акция за телата на двамата рибари Ивелин Тодоров и Петър Петров, които са в неизвестност от три дни, съобщава Флагман.бг.

Екипите на Гражданска защита, ОД на МВР, ИАРА и Община Бургас не откриха следи от двамата.

Проверката със сонар върви много бавно, защото площта на езерото е голяма – 39 км, водолазите също активно се включиха, особен напредък обаче няма.

От три дни не е спирало търсенето с дрон, доброволци с коне вече обиколиха огромна част от Мандра, но и те не откриха телата на двамата изчезнали мъже.

Акцията вече не е спасителна, а издирвателна – за установяването на телата.

Засега основната хипотеза е, че са на дъното. Ивелин е носел неопренов костюм, който вероятно се е напълнил с вода и е в момента е „закотвил“ тялото му на дъното.

Петър Петров е бил с дебели ватирани дрехи. Предполага се, че неговото тяло ще „изплува“ на брега по-скоро, но прогнози засега е трудно да се дадат.

Водолази проверяваха дъното на езерото в сряда. Температурата на водата е 0 градуса, а на въздуха, в района на езерото Мандра малко над нулата 

Според участници в издирвателната операция телата на двамата може да излязат в най-добрия случай след седмица, а в най-лошия – след 40 дни.

Не е изключено един от тях да е паднал от надуваемата лодка, а другият да се е опитал да го спаси.

Проверява се дали телата им не са заплетени в мрежи. Заради солидното присъствие на полицаи бракониерите се изпариха от езерото от три дни и нарушителите не смеят да се появят, за да си извадят такъмите.

В същото време стана ясно, че нито Петър, нито Ивелин са имали съставени актове за бракониерство до този момент.

По всичко изглежда обаче, че двамата са били закононарушители преди три дни, когато са влезли в езерото, за да извършат нощен риболов по време на забрана.

Засега това е основната версия, но се проверяват и други хипотези, свързани с изчезването на Петър и Ивелин – чисто криминални. Разпитани са множество свидетели и се цели да се установи какво са правили в последните си часове двамата мъже.

Новините от днес и със задна дата