вторник, 29 ноември 2022 г.

Кметът на Бургас с много тревожни вести за изчезналите рибари в езерото „Мандра“

 

Продължава издирването на двамата рибари, които изчезнаха в езерото „Мандра“ край Бургас. Търсенето им от водолази, криминалисти и служители на Агенцията по рибарство не даде резултат.

От полицията обявиха вчера, че в езерото са изчезнали двама мъже. 

<

Рибарите – 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас, са влезли в езерото с гумена лодка в неделя около полунощ. 

Сигнал за изчезването им е подаден рано сутринта в понеделник.

„До полунощ се издирваше с термокамера на местата, които ни бяха посочени, включително съпругата на Ивелин ми каза, че са ходили на врачка. 7-8 кв. км. са обходени. Намерихме изоставени лодки, много отпадъци, след като се усили дъждът, беше невъзможно да се продължи“, това заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

По думите му в сутрешните часове момчетата с дроновете са отишли, да заредят батериите и по-късно да се започне пак издирването.

„Единият е бил с гумени дрехи, другият с ватирани, но неподходящи за дъжд, подходящи за студ, но не и за дъжд, което е основното притеснение, че не са облечени подходящо“, каза още кметът в ефира на bTV.

„Нашите служители са запознати с езерото Мандра. Къде може да ги завлече водата, посочи зам.-директор ИАРА.

Градоначалникът на Бургас посочи, че е планувано доброволчески екипи да се включат, да бъде разграфен теренът и да се обикаля квадрат по квадрат.

„Преди малко се свързахме с Иван, който е третият от групата на момчетата. Ще обиколим тези 7-8 точки, които са обикаляли с момчетата, Надяваме се той да ни е най-полезен, защото всъщност той ги е виждал последно“, каза още кметът на Бургас.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

 

Новините от днес и със задна дата