Ползване без правно основание на плаж "Черноморец-централен", укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли, установи съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел "Икономическа полиция" и Главна дирекция "Фискален контрол" на Национална агенция за приходите.

Плажната ивица се ползва без правно основание, са установили експерти на Министерството на туризма. Те са издали два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение.

Проверките констатираха, че на плаж "Черноморец-централен" две заведения извършват незаконна търговска дейност. В обектите е установено съхранение на акцизни стоки - алкохолни напитки, без български акцизни бандероли.

Преди месец стана ясно, че се бави договорът на спечелилия концесията за ивица Георги Мавров, тъй като процедурата е обжалвана в съда.

Спечелилият концесията за плажната ивица Георги Мавров посочи, че не е запознат с издадените назакателни актове, тъй като се намирал в дома си в Равда, но отхвърли да е извършил нарушения.

"Чадъри не съм разполагал. Чадърите ми са струпани без шапки, без нищо. Нито са поставени, нито нищо. Имало някакви заведения, които са работили. Те ме питаха момчетата, викам: "Защо работите, нямате нито договор, нито нищо. Трябва да има наемател или концесионер, тогава да работите". За съжаление аз нямам контрол там, нямам и право на това. При мен никой не е идвал, никой не ми е казвал. Аз не знам какво се случва на плажа", каза Мавров пред БНР

Мавров допълни, че заповедта за спечелената процедура за концесия не може да влезе в сила, защото е обжалвана от друга фирма. "Платил съм, имам фактура за това и чакаме някакво решение на съда", допълни той.

Мавров обясни, че от 20 дни не е посещавал плажа на Черноморец.