сряда, 11 май 2022 г.

Командирът на морските пехотинци от "Азовстал" разтърси света с нов апел

 

Командирът на морската пехота Сергей "Волин", който заедно с други защитници на Украйна се намира на територията на завода "Азовстал" в Мариупол, се обърна към световната общност.

Той призова в страницата си във Фейсбук за незабавно прилагане на процедурата по извличане на блокираните в завода бойци. И добави, че морските пехотинци са го научили да обича Украйна.

„Ние се борим... Ако световната цивилизация все още има общи духовни ценности и идеали, ако хората са в състояние да изпитат болката и страданието на другите, ако молбите за помощ ги принуждават да действат, тогава аз призовавам да се борим за Гарнизон Мариупол", пише Волин. 

"Призовавам целия свят, призовавам всички да помогнат за прилагането на процедурата по извличане на украинските военни“, добавя той.

Той допълва, че морските пехотинци, които се бият не само за Мариупол, но и за цяла Украйна, са му като семейство. Всеки боец, който сега е на мястото си, не се страхува да даде живота си за Родината. Но защитниците на града трябва да бъдат спасени от обсадата.

Новините от днес и със задна дата