четвъртък, 26 май 2022 г.

Актьорът Рей Лиота почина в съня си / видео

 Morto Ray Liotta, attore di «Quei bravi ragazzi» - Il Sole 24 ORE

На 67-годишна възраст почина актьорът Рей Лиота, съобщиха Deadline и TMZ.

Лиота, който беше най-известен с главната си роля в криминалната класика на Мартин Скорсезе от 1990 г. "Добри момчета", почина в съня си в Доминиканската република, където снима най-новия си филм, озаглавен "Опасни води" ("Dangerous Waters").

Година преди "Добри момчета" той си партнира с Кевин Костнър в друг емблематичен филм, "Поле на мечтите".

Рей Лиота беше сгоден за Джейси Нитоло, която го придружаваше на снимките в Доминиканската република. Това щеше да е втори брак за Лиота, който беше женен за актрисата Мишел Грейс от 1997 г. до 2004 г. Двамата имат дъщеря - 22 годишната Карсън Лиота. 

Актьорът е роден на 18 декември 1954 година в Ню Джърси и е изоставен в сиропиталище, откъдето е осиновен, когато е на шест месеца. "Първоначално не разбирах как родител може да изостави детето си. Бях изпълнен с енергията на човек, който е изигран. И когато най-сетне срещнах родната си майка, когато бях преминал четиридесет години, вече не бях сърдит. Това е друго пътешествие", казва Лиота пред сп. "Пийпъл".

Той изучава актьорско майсторство в университета в Маями.

След малки роли в телевизията и киното, Лиота е номиниран за "Златен глобус" за изпълнението си в "Нещо щуро" от 1986 г. Още по-известен става и с ролите си в "Копланд" и "Ханибал".

Ако имаш един филм, който хората помнят, е страхотно. Ако имаш два - това е фантастично", казва той пред "Гардиън" през 2021 г. в разговор по повод гангстерската драма "Добри момчета", където влиза в образа на Хенри Хил.

Новините от днес и със задна дата