четвъртък, 26 май 2022 г.

Първите стъпки по създаването на Националния фонд за декарбонизация ще бъдат обсъдени на конференция в Бургас

 Първите стъпки по създаването на Националния фонд за декарбонизация ще бъдат обсъдени на конференция в Бургас

На 2-ри и 3-ти юни в Експоцентър „Флора“ в Бургас представители на международни и български финансови институции и енергийни професионалисти ще обсъдят най-новите тенденции в областта на устойчивата енергия по време на конференцията „Устойчиво финансиране на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ“.

Официалното откриване на събитието ще се проведе на 2-ри юни от 12:30 часа в Експоцентър „Флора“.

Програмата на събитието е изключително разнообразна и включва отворени презентации, обучения, демонстрации и продуктово изложение от най-утвърдените производители на материали и технологии за енергийна ефективност.

Фокусът е насочен към възможностите за финансиране на проекти чрез бъдещия Национален фонд за декарбонизация и по Националния план за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат представени от експертите, работещи по структурирането на фонда и програмите за финансиране.

По време на официалното откриване на конференцията представителите на медиите ще могат да се срещнат и разговарят с:

Инж. Чанка Коралска – заместник-кмет на Община Бургас;

Ивайло Алексиев – изпълнителен директор на АУЕР;

Марко Марков – водещ експерт на екипа, работещ по структурирането на Националния декарбонизационен фонд;

Драгомир Цанев – изпълнителен директор на ЕнЕфект.

В богатата програма на събитието са включени и професионални обучения за проектанти и строителни специалисти, както и семинари за домоуправители и собственици на жилищни сгради във връзка с бъдещите програми за обновяване, които експертите на Център за енергийна ефективност ЕнЕфект организират безплатно само срещу задължителна регистрация.

Гражданите и гостите на Бургас могат да посетят и изложението за строителни фирми, производители и дистрибутори на строителни материали, компоненти и изделия, които ще организират интересни демонстрации и изненади и за по-малките посетители в късния следобед на 2-ри юни.

Всички заинтересовани от темите на устойчивата енергия и климат, които имат желание да посетят изложението и да се включат в конференцията, могат да се запознаят с програмата и да се регистрират на сайта на събитието: http://www.nationalnzebconference.com/

Новините от днес и със задна дата