вторник, 12 април 2022 г.

Полски тираджии нападнаха и биха български шофьор пред детето му

  

                                   Снимка: bTV

Полски тираджии бяха задържани след като нападнаха и биха български шофьор пред очите на детето му днес. Саморазправата се е разиграла на международния път Е-79 край Враца.

От Областната дирекция (ОД) на МВР съобщиха, че срещу полските шофьори е образувано досъдебно производство по член 325 от Наказателния кодекс.

Те са задържани, след получено получено съобщение от 45-годишен мъж от село Ботуня, че движейки се с личния си товарен автомобил "Пежо Боксер" по път Е-79, в района на Железния мост край Враца, е засечен и принуден да спре от група товарни автомобили с полска регистрация. Двама от водачите са го нападнали и удряли в областта на лицето, строшили са и лявото панорамно стъкло на колата му, уточняват от полицията.

Пострадалият Петър Йорданов разказа пред bTV., че карал със семейния бус 14-годишния си син на училище, когато попаднал в колона от полски камиони.

"Наближавайки разклона за Бели извор, там има ограничение 60 км/ч и пътят е много лош, започнах да намалявам, при което камионът отзад започна да светка, да свирка и тръгна да изпреварва", обяснява той. В насрещното обаче се появили коли и камионът се прибрал зад буса. В участъка на Железния мост общо 7 камиона като на кино го обградили.

"Двама човека слязоха и аз отворих вратата, и им казвам на английски - 60 км и показах с ръка - вие луди ли сте. През това време дойде един друг и два пъти ме удари в лицето, детето започна да реве, да пищи, аз дръпнах вратата, затворих я, а другият счупи стъклото", обясни Петър Йорданов.

После камионите поели към София, а мъжът се обадил на 112. Шофирал зад тях, за да съобщи за местонахождението им. Малко след това полицейски патрул от Мездра изпреварва колоната от тирове и ги спира на входа на село Лютидол. Пристигат и няколко патрулки от Враца.

Сред задържаните е имало и жена, разказаха очевидци.

На нарушителите ще им бъде повдигнато обвинение за хулиганство на пътя.

"Беше ужасяващо, пред детето ми да се случи, е недопустимо. Не може да смятат, че в България всичко им е позволено и да се държат по този начин арогантно на пътя", допълва потърпевшият.

Детето е в шок, а баща му благодари на полицията за реакция.

Полските шофьори са приведени в РУ-Враца за изясняване на случая. Досега те са разпитани с преводач, продължават процесуално-следствените действия, уточняват от полицията. Полските водачи са задържани за срок до 24 часа.

Новините от днес и със задна дата