събота, 23 април 2022 г.

Британското разузнаване: Драмата в Мариупол продължава

 

Въпреки засилената активност на руските сили, те не са успели да постигнат някакви големи военни успехи в Украйна през последните 24 часа, сочат последните данни на британското разузнаване, предава БНР.

Британското министерство на отбраната, позовавайки се на данни на разузнаването, съобщи, че въздушните и военноморските сили на Русия не са установили контрол в нито един от обектите на нападения, заради ефективността на въздушната и морската съпротива на украинските сили, които намаляват способността им да постигнат някакъв по-значителен напредък.

„Въпреки че Русия обяви, че е превзет Мариупол в югоизточна Украйна, тежките сражения там продължават“, отбелязват от разузнаването. Това забавя така желания напредък на руските сили в района на Донбас, допълват от министерството.

В същото време продължават проблемите с издаване на визи за украинските бежанци.

Би Би Си съобщи, че много британци, които са заявили желание да приемат украинци, са озадачени и объркани от процеса на забавяне при издаването на визи, особено за деца.

Медията цитира британско семейство по схемата „Домове за Украйна“, което се оплаква, че поканената от тях украинска майка с две деца е подала молбите за визи на 22 март и докато майката е получила одобрение, децата ѝ продължават да чакат, което пък бави пътуването им за Великобритания.

Новините от днес и със задна дата