сряда, 20 април 2022 г.

17 години жена се бори да докаже, че е жива

 ЖИВОТ В СЯНКА: От 17 години жена се бори да докаже, че не е починала -  България - Телеграф

17 години жена се бори да докаже, че не е починала, въпреки издадения ѝ смъртен акт. Документът е по искане на съпруга ѝ, според когото жената е изоставила семейството си, съобщава Нова тв.

В средата на април 2005 година Надежда Ангелова отива да подаде документи за нова личната карта. "Там ме задържат, разпитват, защото аз съм с издаден смъртен акт. Казаха ми, че съм със смъртен акт, който е бил издаден от моя мъж, който се води вдовец в момента", спомня си Надежда.

Тя твърди, че години наред съпругът ѝ я подлагал на психически и физически тормоз.

"Бях принудена да го оставя завинаги. Посягал ми е, бях бита, пребивана от бой в дома на баща ми. И то пред децата, защото децата си ги бях взела", обяснява потърпевшата.

По думите на Надежда съпругът ѝ не е работил и ден през живота си. Надявал се да получи пенсия и помощи като вдовец, заради което поискал да я обявят за починала. Тя има няколко деца.

"Бяхме на санаториум в Трявна. Там тя избяга с мъж и се ожени. Най-малкият ми брат е бил на 2 годинки. Вие такава майка бихте ли приели? За нас тя не съществува. За нас тя е мъртва", категорична е една от дъщерите ѝ - Ели.

Според адвокат Иван Антонов обявената за мъртва жена следва да подаде в МВР сигнал.

Новините от днес и със задна дата