неделя, 27 февруари 2022 г.

Ожесточени улични престрелки и боеве в Одеса и Харков, в Италия срамна демонстрация в подкрепа на Русия

  

Ожесточени улични боеве показват видео от сцената на войната в Украйна. Престрелките се водят по улиците на Одеса и Харков.

В град Буча, Киевска област, снаряд уцели пореден жилищен блок от началото на руската инвазия.

Попадението в 9-етажната сграда предизвика пожар, но той бе бързо потушен от огнеборците.

Видеа в социалната мрежа показват как изглежда Николаев след боевете за града. Деца и родителите им се разхождат сред останки от военна техника и осколки в междублоковото пространство на жилищен квартал. Нанесени са щети и по сградите, чиито прозорци зеят счупени. 

В Милано пък се провежда демонстрация в подкрепа на Русия и операцията за демилитаризацията и денацификацията на Украйна. Протестиращите развяват руски знамена. Тя е организирана от членове на комунистическата партия в Неапол. На въпроси на журналистите към протестиращи знаят ли какво е комунизъм, те не искат да отговарят. По - късно се оказа, че протеста е финансово подкрепен от Русия.

Протестиращите издигат плакати "Не на империалистическата война. Не на участието на Италия в натовска война". От автомобилите в колоната звучи химнът на СССР. От други въпроси на журналисти се оказа, че водачите на автомобили и возещите се в тях са руски граждани, живеещи в Италия и облагодетелстващи се от благата на демократична Италия. На въпрос защо не се върнат в Русия, те отговарят, че там е бедност и животът е тежък.

Новините от днес и със задна дата