четвъртък, 20 януари 2022 г.

Част от учениците в област Бургас преминават към онлайн обучение, въвеждат и ограничения

  

                                               Снимка: БТА

Част от учениците в училищата в Бургаска област преминават към онлайн обучение. За периода от 24 до 28 януари онлайн ще са занятията за учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове във всички училища, с изключение на това в община Руен.

За учениците от 1 до 4 клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъственият учебен процес във всички общини.

Решението е на Областния съвет по здравеопазване, който проведе днес онлайн заседание заради усложнената епидемична обстановка в Бургаска област, предаде БТА.

1361 са новозаразените в областта. Най-голям процент сред тях са във възрастовата група 10-19 години.

В училищата се наблюдава завишаване на отсъстващи ученици поради заболеваемост, карантина или отсъстващи по решение на родителите им. Същото е положението и при учителите, педагогическия и непедагогическия персонал, каза директорът на Регионалния инспекторат образование в Бургас Виолета Илиева.

Ще бъдат увеличени ковид леглата в болниците в областта на 466, с включени 36 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

Преустановява се провеждането на масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари и др., при които не е възможно прилагане на зелен сертификат за присъствие.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и др. Спортните мероприятия ще се провеждат без публика.

Мерките влизат в сила от 24 януари.

Новините от днес и със задна дата