вторник, 11 януари 2022 г.

Македонски журналист: Голяма част от хората у нас са възпитавани да мразят българите

  

                                        Снимка: БНТ

 Една по-голяма част от македонците са възпитавани да мразят българите. Македонците мразят сърбите за друго, а албанците за трето. В Македония всички очакваха заседанието на КСНС. Никой не е изненадан от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев.

Това заяви пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

"Няма никакви изненади по отношение на това какво е казано и какво се очаква от българския премиер и от българската актуална политика по отношение на Македония в този момент. Кирил Петков идва в Македония да разговаря за неща, за които много отдавна е говорено и не е постигнато досега никакво съгласие", допълни Перев.

Той посочи, че не трябва толкова да се занимаваме "с високи теми и големи мъдрости", а "малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката".

"Премиерът на РСМ е командван от сили извън Македония", отбеляза още журналистът.

Според Владимир Перев голяма част от македонците мислят, че американците, англичаните или ЕС ще притисне България, а тя ще се съгласи. Причината е, че винаги е била притискана от руснаците, от Москва, че България е била окупирана държава, че никога не се е развивала самостоятелно.

"Американците са царе на правене на компромиси, обаче за чужда сметка. Защо не направят компромиси и да пуснат мексиканците да живеят в Ню Мексико или в Тексас", коментира македонският журналист.

"Не може да има компромис между Македония и България", смята той.

Новините от днес и със задна дата