четвъртък, 27 януари 2022 г.

ГЕРБ с остра атака срещу Стефан Янев ВИДЕО

  

ГЕРБ критикуваха бюджета за отбрана и модернизацията на армията.

Народни представители от втората политическа сила се изказаха остро срещу министъра на отбраната Стефан Янев, който вчера заявил, че от години, армията страдала от недофинансиране. Депутатът Даниел Митов припомни, че при тяхното управление, е започнала модернизацията на родните ВВС, поръчвайки 8 самолета Ф-16.

Ако няма заделени средства в бюджета, няма да има и модернизация. Ако управляващите искат истински да спазват обещаното вчера, то те трябва да отделят 2% от БВП за отбрана, каза той.

"До момента управляващите не са свършили нищо в отбранителния сектор", съобщи Христо Гаджев. Освен това правителството вчера взело решение да подкрепи Русия в искането й с изтеглянето на войските на НАТО от наша територия и съобразяване с нейната позиция.

"Идват кораби и самолети, които многократно беше обяснено, че са рутинни мисии, но ние нямаме реално увеличение на нашите отбранителни сили", изтъкна Гаджев.

Томислав Дончев определи вчерашното изслушване в парламента на Кирил Петков, като фриволно откъм истината. Въпреки това то било полезно. "Това беше един съкратен интензивен курс благодарение на който, правителството се запознава със състоянието на страната", коментира Дончев.

Със сигурност знаем, че има заделени пари за ремонт на стара съветска техника, завърши Даниел Митов.

Новините от днес и със задна дата