събота, 29 януари 2022 г.

Развръзка с младата Юмиш, която намушка сестра си!

  

След три дни издирване, полицаи откриха психично болна жена от стражишкото село Лозен, която в четвъртък намушка с нож по-малката си сестра, пише "Труд".

В акцията са участвали над 40 служители от ОДМВР-Велико Търново и Полицейските управления в Горна Оряховица и Стражица. Униформените обхождаха землищата на Лозен и съседните села, за да търсят Юмиш Салиева Мехмедова след извършеното от нея тежко криминално престъпление. 

Жители на селото разказаха, че в акцията са били включени и следови кучета. В събота по обяд, младата жена била забелязана да се скита в пуста местност между селата Лозен и Камен. 

Роднините на изчезналата жена, която от години страда от параноидна шизофрения споделили пред разследващите, че тя често напускала дома си като се скитала в продължение на 3-4 дни и след това се прибирала.

Понякога се приютявала при дядо си или при други роднини. Претърсени били и множество необитаеми къщи в района, чиито собственици са в чужбина.


В четвъртък младата жена заключила майка си в стопанска постройка и намушкала 13-годишната си сестра с нож в гърдите и корема.

Пострадалото момиче е в интензивното отделение на областната болница във Велико Търново след тежка операция и с опасност за живота. След кървавата драма извършителката се оказа в неизвестност и бе обявена за общодържавно издирване. 

Юмиш е опасна както за околните, така и за себе си. Наложи се от МВР да разпространят снимка и описание на Мехмедова. След като вече е открита, вероятно с прокурорско разпореждане, жената ще бъде принудително настанена в психиатрична болница.

Лекари от болницата продължават да се борят за живота на ранената и сестра. Бащата Сали Мехмедов обикалял из селото и търсел кръводарители като твърдял, че трябват три банки кръв за пострадалата му дъщеря.

Новините от днес и със задна дата