вторник, 18 януари 2022 г.

Едно дете има нужда от нашата помощ, за да живее

  

Калина, момиче само на 7 години, е изправено пред огромно предизвикателство да се справи с тежка болест. Калина и семейството ѝ имат нужда от нашата помощ, нека всички се обединим и помогнем.

Ще разкажем историята ѝ.

Кали е от Варна и е само на 7 годинки. Родена е на 05.08.2014 г., голямо бебе, дълго кърмено. Родителите са се постарали да създадат в нея добра и здравословна хранителна култура. Рано е проходила, рано проговорила и като цяло е едно много енергично и любознателно дете. Има си най-добра приятелка на име Ирен, с която са на една и съща възраст, първокласнички са в училище - "Никола Вапцаров" във Варна и много, много се обичат.

Кали има по-малко братче - Явор, на което се стреми да дава добър пример,като е много изпълнителна и отговорна. Тя мечтае да стане зъболекар,има силен характер и е много смела.

Но животът ѝ, както и животът на цялото ѝ семейство, изведнъж се преобръща.

На 11.12.2021г. Кали започва да вдига температура. Не много висока,но в продължение на дни. Отначало температурата се покачва само в следобедните часове, но след около две седмици, тя започва да става все по-висока, достигаща до 39,5 /39,7 °.

През това време, три пъти са правени изследвания на кръв и урина, но резултатите са били нормални. Назначени са били два курса с антибиотик, но не е имало никаква промяна.

На 26.12.2021 г.Кали и мама Вили постъпват в болница "Майчин дом" - Варна, за да се търси причината за вече високата температура и за изчезналия апетит.

Три дни по-късно,на ехографски преглед при нефролог, е видяна туморна формация на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница "Света Марина" ,където е направен ядрено магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор - 9 на 7 см.Последващ ПЕТ скенер, установява и наличието на метастази в костната система на детето, като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния стълб.

От този ден целият свят на Кали и на нейните родители се преобръща.

Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите,която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството знае,че няма време за губене и взема интуитивното решение, да потърси лечение за детето си в Турция, болница Анадолу.

Вечерта на 04.01.2022г., Кали е закарана в Турция с линейка, където веднага е прегледана от детски хирург. Той казва, че веднага трябва да бъде премахнат големият тумор от малкия таз. Направена е операция при която са отстранени туморът, десния яйчник и апендиксът. Хистологичният резултат показва,че туморът е смесен доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.

Кали бързо започва да се възстановява след операцията,но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено магнитен резонанс, на 7-мия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена - 6, 7 и 8, който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците,поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си. По спешност е направена втора операция, при която лекарите казват, че е отстранен туморът от прешлените, но очакват, че той ще е друг вид, а не като на яйчника. Хистологията още не е излязла, но вече е изготвен първоначален план за действие от тук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия,като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата.На всеки два курса,ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания,за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е на стойност близо 26 000 €, с които за съжаление семейството не разполага. А лечението трябва да започне веднага, за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта .

Нека всички заедно,да помогнем на Калина ,да излезе от тази борба победител, да ѝ върнем усмивката и да ѝ покажем, че не е сама в това изпитание.

Ето как може да помогнем:

- да преведете сума по дарителската сметка на детето

IBAN : BG87BUIN95611100694318

BIG: BUINBGSF

титуляр: Калина Боянова Димова

гр Варна

- да преведете сума по Пейпал

https://paypal.me/Kalina0508?country.x=BG&locale.x=bg_BG

- да участвате в групата базар,като си закупите вещ в полза на Кали

- чрез платформата Gofundme

https://www.gofundme.com/f/Together-for-KALINA?member=16482833

Новините от днес и със задна дата