неделя, 9 януари 2022 г.

Дипломатически скандал! Руското посолство у нас нарече държавния секретар на САЩ "простак"

 

Руското посолство в София публикува информация за случващото се в Казахстан, в която определя поведението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен като просташко, пише Tribune.bg.

„Днес Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан.

Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика:

"Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат", се казва в информацията на посолството на Москва в България.

„Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния: Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени. Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност.


Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провървя да видят у "дома" си тези неканени гости", се казва в края на информацията разпространена от руското посолство в София, което цитира Министерство на външните работи на Русия.


                                           Антъни Блинкен

Новините от днес и със задна дата