неделя, 9 януари 2022 г.

Кои депутати наричат ваксините "експериментална течност", а тайно са се ваксинирали

 

Депутати, които говорят срещу ваксинирането, а самите тайно са ваксинирани, издири екип на Би Ти Ви. През тази седмица народните представители се върнаха на работа в парламента след коледната си ваканция, а в петък работиха до тъмно. И дебатираха 6 часа дали да се влиза в сградата на Народното събрание със или без зелен сертификат.

На третия подред парламентарен вот у нас миналата година в Народното събрание влиза "Възраждане", чиито основни послания към избирателите са срещу членството на България в Европейския съюз и НАТО, както и срещу всички мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19.

"Възраждане" последователно говорят срещу "принудителната ваксинация" и против ваксините срещу COVID

 „Няма да търпим ограничения, маски, дискриминация, принудителна или задължителна ваксинация с експериментални субстанции и ще искаме премахването им възможно най-скоро", декларират от "Възраждане" от трибуната на НС.

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на парламента Цончо Ганев от "Възраждане" заяви, че въвеждането на зелен сертификат за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и колегите му да ходят на работа.

„Истината е, че се опитват да ограничат достъпа на „Възраждане“ до парламента, защото ние тук работим. Не сме на пазар“, заяви Ганев пред Би Ти Ви в първите дни на новата година.

Два дни по-късно Народното събрание обсъжда въвеждането на зеления сертификат за достъп в сградата на парламента.

От bTV издирили депутатите на „Възраждане“ с въпроса защо от парламентарната трибуна говорят едно, а в живота вършат друго.

„Аз чух, че ще бъде това атака срещу депутатите от „Възраждане“. Ваш колега по Би Ти Ви го каза, че ще ограничи достъпа до НС на депутатите от "Възраждане". – защото ние няма да си купим сертификати, както са направили голяма част от колегите в НС, които казват, че са си купили сертификати – това се чува и вие го знаете също. Разбира се, когато камерите са изключени. Ние ще държим твърдо и ще отстояваме правата, които са права на целия български народ или поне на хората, които нямат желание да се ваксинират или да се сертифицират“, казва Николай Дренчев, секретар на ПК "Възраждане".

На фона на посланията на партията срещу ваксините и зеления сертификат, лидерът на "Възраждане" не дава отговор на въпроса има ли ваксинирани депутати в групата му.

„Аз не питам депутатите си дали са ваксинирани, нито дали са изрязали ноктите си - това е въпрос на грижа за личното здраве и личната хигиена. Има такива, които са преболедували, аз самият нямам зелен сертификат“, обясни Костадинов.

„Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам. За всички ваксини, които са произведени в последното десетилетие и не са минали дълъг процес на преработка, не бих препоръчал на никого да си слага. Но това, пак казвам, е негово лично решение. Ако вие казвате, че никога до края на живота си не бихте си сложили ваксина", казва Дренчев.

Секретарят на парламентарната група на "Възраждане" Николай Дренчев е ваксиниран. И след като си е поставил ваксината обаче, той продължава публично да говори срещу ваксините. От проверка на източници на bTV става ясно, че всъщност не само Дренчев, а една трета от депутатите на "Възраждане" не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани:

На въпрос към Иво Русчев дали има зелен сертификат той казва, че има.

Разговорът с ваксинирания депутат Иво Русчев е прекъснат от ПР-а на партията Йовка Димитрова.

Въпреки че във „Възраждане“ има депутати със сертификати, партията организира протест през следващата седмица - срещу зелените сертификати.

Стоян Таслаков също е ваксиниран. Той казва, че решил да се ваксинира преди месец.

Този път разговорът е прекъснат от другия ваксиниран в групата Иво Русчев.

На въпроса към Таслаков какво казват за ваксините специалистите, с които се е консултирал той отговаря, че е добре е да се предпазват възрастните хора. И заявява, че протестът е срещу зеления сертификат, а не срещу ваксинацията.

В групата има и четвърти ваксиниран. Той е доведен за интервю от другите ваксинирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова.

Доведеният депутат Даниел Петров разкрива детайли около избора си да се ваксинира.

"Просто реших да се ваксинирам с „Янсен“. Това беше личен избор", каза още Петров.

След разговорите в Народното събрание, от „Възраждане“ писмено потвърдиха, че четирима техни народни представители са ваксинирани и имат зелени сертификати. Двама са преболедували, но нямали сертификата и в момента един техен колега е под карантина.

Новините от днес и със задна дата