неделя, 9 януари 2022 г.

Скандалът се разгаря! Обиденият, че е "простак" Блинкен се закани люто на Русия!

 

Американският държавен секретар Антъни Блинкен предупреди днес Русия, че има риск от конфронтация. Това предупреждение бе отправено малко преди началото на преговорите в Женева, посветени на ситуацията в Украйна и на сигурността в Европа, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Както BurgasNovinite.BG писа по-рано днес руското посолство в София публикува информация за случващото се в Казахстан, в която определя поведението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен като просташко.

"Има път на диалога и на дипломацията в опит да бъдат разрешени тези разногласия и да се избегне конфронтация", заяви Блинкън пред Си Ен Ен.

"Другият път е този на конфронтацията и на големите последствия за Русия, ако тя поднови агресията си срещу Украйна", допълни той и каза, че сега Западът е на прага на това да види по кой път е готов да поеме руският президент Владимир Путин.

Дипломатически скандал! Руското посолство у нас нарече държавния секретар на САЩ "простак"

Блинкън заяви още, че не очаква пробив на разговорите между САЩ и Русия, но изрази надежда, че ще има сфери, в които двете страни могат да постигнат съгласие, допълва Ройтерс.

Държавният секретар освен това заяви, че Вашингтон иска разяснения от казахстанските представители защо е трябвало да поискат изпращането в Казахстан на оглавявани от Русия сили за сигурност, за да разрешат един вътрешен бунт.

Блинкън разкритикува и заповедта, издадена от властите на Казахстан, да се стреля с цел убиване на протестиращи, определи я като погрешна и призова за нейната отмяна.

Новините от днес и със задна дата