Видео с брутално насилие над дете скандализира мрежата. Група от 8 младежи нанасят побой над свой връстник и заснемат гаврата с телефоните си. Случаят е от столичния квартал "Лагера". По информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Трети януари, около 8 часа вечерта. 8 тийнейджъри бият свой връстник в столичния квартал "Лагера".

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си. Очевидец разказва, че причината за скандала е момиче.

Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище. Жертвата е на 13 години и учи в столичното 51-во училище. От училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение. Досега той не е участвал в сбивания в училище.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата. "Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. 

Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви Гайтанджиев.

Училищен психолог вече е започнал работа с пострадалото дете. Образувано е и досъдебно производство.

Видеото със зверството можете да видите ТУК>>