четвъртък, 2 декември 2021 г.

По-високи температури днес, още валежи в следващите дни

 

Днес облачността ще бъде променлива, след обяд намаляваща до незначителна в много райони.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През нощта облачността от запад ще се увеличава и над западната половина на страната ще бъде значителна. Ще остане все още без валежи, а минималните температури ще са от около минус 1 по високите полета до 5-6 градуса в низините и на изток.

Утре облачността ще продължи да се увеличава и след обяд на места в крайните западни и южни райони ще превали дъжд. След обяд температурите ще са от 8-9 градуса на запад до 18 в крайните източни райони. Там ще духа до умерен вятър от югозапад, а отначало над северозападните райони вятърът отново ще се ориентира от северозапад и с не го ще прониква по-студен въздух.

През нощта срещу събота дъжд ще завали над части от Южна и Западна България, а по-значителни валежи ще има над югоизточните райони.

В събота по изгрев слънце температурите ще са от 1 до 9 градуса, но с напредването на деня от северозапад в приземните слоеве ще прониква по-студен въздух и температурите ще останат почти без дневен ход: от около 2-3 до 9 градуса. 


Още след обяд валежите ще спрат.

В неделния ден облачността ще бъде променлива, често значителна. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 7, а дневните от 8 до 14 градуса. Почти без валежи.

В понеделник температурите в източната половина на страната ще се повишат с няколко градуса. Облачността ще бъде значителна, на места ще превали дъжд.

Във вторник отново ще се създаде валежна обстановка и над много райони ще има превалявания.

 

Новините от днес и със задна дата