вторник, 16 ноември 2021 г.

Президентският сблъсък Радев-Герджиков преди балотажа - по БНТ

  

Големият президентски дебат между двамата претенденти за "Дондуков" 2 ще се състои в ефира на БНТ.

Дебатът между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков започва в праймтайма - от 20 часа в четвъртък, съобщиха от държавната медия.

Двамата кандидат-президенти ще имат възможност да очертаят визията си за президентската институция и да отправят посланията си три дни преди втория тур.

Предишният президентски дебат също беше в ефира на БНТ на 10 ноември през 2016 година - между тогавашната претендентка за поста от ГЕРБ Цецка Цачева и сегашния държавен глава Румен Радев, който я победи на вота.

Президентски дебати така и не се проведоха между кандидатите преди първия тур.

"Ние през цялото време предлагаме такъв дебат. Сега се очертава такъв да се състои в четвъртък. В началото от щаба  на Радев предложиха да се излъчва и по трите национални телевизии, но сега вече искат да е само в една - явно целта е да се види от по-малко хора", заяви Герджиков по-рано сутринта в интервю по БНТ Анастас Герджиков.

 Той подчерта, че има желание да се говори за политики, а не за компромати.

Безрезултатен опит да предизвика дебат с Радев и Герджиков направи по време на кампанията и кандидатът на "Правосъдие за всеки" Лозан Панов, който дори им отнесе поканите на крака. 


Дебати обаче провеждаха всички останали кандидати за президент от списъка след първите двама, които се възползваха от медийните пакети на ЦИК. 

Междувременно ексцентричната фолкзвезда Луна, напоследък известна като Луна Йорданова, кандидат за президент, призова през социалната мрежа хората да не гласуват на балотажа.

Луна взе под 1 процент от гласовете, но надмина по резултат Волен Сидеров и Валери Симеонов, взети заедно.

Новините от днес и със задна дата