петък, 19 ноември 2021 г.

Проф. Константинов обясни защо скандалът с Турция е тежък гаф, чудовищна глупост и безобразие

 

"Твърденията, че Турция се меси във вота е тежък външнополитически гаф, който си докарахме със собствената си глупост. Това може да произведе няколко десетки хиляди нарушители на българската граница, а ние нямаме сили да се справим с тях", заяви пред Нова тв математикът проф. Михаил Константинов.

Той смята, че това е безобразие, което няма да отшуми скоро. "Влошаваме си отношенията с гражданите от турски произход в България. Това е чудовищна глупост", допълни той.

По казуса с откритите отрязъци от контролни разписки в дома на кандидат за депутат математикът смята, че трябва да видим проверката между преброяването на контролните разписки и съдържанието на машинния протокол.

"Трябва да бъде показан и резултатът от проверката на машините за вота на 11 юли. Колкото по-късно дойдат, толкова по-малко хора ще повярват в нея", подчерта той.


По темата с невъзможността някои карантинирани да гласуват, той сподели, че когато има няколко десетки хиляди гласуващи по домовете е възможно да има такива фалове. Относно балотажа проф. Константинов коментира, че всичко е възможно.

Новините от днес и със задна дата