петък, 26 ноември 2021 г.

Изпратиха в бял ковчег убитата Елена, за погребението пристигна и директорът на "Европол" Катрин де Бол / ВИДЕО

  

Близки и приятели се събраха днес в храма „Света Троица“, за да изпратят в последния ѝ път 30-годишната Елена Генчева, чиято трагична кончина потресе България и Нидерландия, пише www.rusemedia.com.

За да поднесе своите съболезнования, в Русе пристигна лично директорът на "Европол" Катрин де Бол заедно с делегация от европейски полицаи.


 
„Тук съм в качеството си на директор на "Европол" и шеф на Елена. Дойдох да поднеса най-искрените си съболезнования на майката и бащата на Елена, защото всеки един от "Европол" е много натъжен от трагичните обстоятелства, при които тя изгуби живота си.



Ние сме потресени и това е причината да съм тук с делегацията – за да кажем на родителите, че тя беше наш чудесен партньор и колега, приятел на много хора в "Европол" и ние много я ценяхме.



Трагедията, която се случи, никога не биваше да се случва. Елена за нас беше прекрасен приятел и колега, ние никога няма да я забравим. Тя беше една от нас и винаги ще си остане една от нас“, сподели Катрин де Бол.




Елена Генчева работи в "Европол", след като завършва право в Нидерландия. В Русе е била възпитаник на Английската гимназия. Тя бе убита в дома си в Хага от 34-годишния си приятел Христо Кацаров, който по-късно се самоуби в София, преди полицията да го арестува.

Новините от днес и със задна дата