вторник, 16 ноември 2021 г.

Слави Трифонов да върне на държавата парите за третите избори, щом смята да влиза в коалиция

  

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов преди минути обяви във Фейсбук, че партията му ще участва в срещите-консултации за съставяне на ново правителство.

"Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите - "Продължаваме промяната". 

Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат. Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се - всичко, което зависи от мен и от "Има такъв народ", за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят", заяви Трифонов в социалната мрежа.

Само че, има една подробност! От ПП многократно заявиха, че в никакъв случай няма да правят правителство на малцинството, което означава, че за да изрази пълната си подкрепа, Слави Трифонов трябва да сключи коалиционно споразумение с хората, които определяше като умни измамници или поне единия от тях. 


След което, да върне на държавата парите за последните парламентарни избори, тъй като те се състояха заради това, че поради принципни съображения от "Има такъв народ" отказаха всякакви споразумения за коалиция с тяхната партия.

Новините от днес и със задна дата