неделя, 28 ноември 2021 г.

Опозицията в Скопие: Скрит от властта наркотрафик ли причини трагедията в България?

  

                                    Снимка: БТА

Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да отговори дали причина за тежката катастрофа с 45 загинали на българската магистрала "Струма" не е превозът на високозапалими киселини, които се използват за производството на хероин. 

В официално съобщение до македонските медии, от опозиционната партия настояват за незабавни отговори от властта и институциите в Скопие.

"Дали бизнесът с хероин, прикриван от властта, не е причина за катастрофата с 45-те загинали в България. Никой в държавата не отговаря на съмненията, че в изгорелия автобус в България са превозвани високозапалими течности - киселини, които се използват за производството на хероин.  Дали тези киселини са причината не само за бързото възпламеняване на автобуса, но и на мантинелите край пътя", попитаха от ВМРО-ДПМНЕ и поискаха отговор на въпроса, защо 140 пъти автобусът на фирма "Беса транс" е преминал през държавната граница без разрешение. 

Според опозицията "някой по върховете на управлението на държавата защитава "Беса транс". От ВМРО-ДПМНЕ поискаха незабавни оставки. 


Междувременно лидерът на партията Християн Мицкоски заяви, цитиран от агенция МИА: "Нуждаем се от предсрочни избори, защото това правителство страда от липса на доверие. Хората си казаха думата на местните избори и пораженията ще продължат, докато това правителство, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт".

Трагедията стана на 31-ия километър на магистрала "Струма" малко след 2 ч. на 23 ноември, близо до разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири автобуса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се запалва. 45 са загиналите, сред тях 12 са деца. Седем са пострадалите, които бяха транспортирани в "Пирогов".

Новините от днес и със задна дата