събота, 9 октомври 2021 г.

Как да намалим сметката за парно

 istock 

Най-добрият вариант клиентите да не усетят очакваното поскъпване на парното, е да се възползват от предимствата на договора „Равни вноски“, заяви изпълнителният директор на "Топлофикация Враца" Радослав Михайлов.

Опцията за плащане на потребената топлинна енергия на равни вноски се предлага от години от дружеството, и е харесвана от клиентите. Услугата се предоставя и от други топлофикации.

Според условията на договора „Равни вноски“ цялото годишно потребление за миналия отоплителен сезон се разделя на 12 равни вноски, които се заплащат през цялата година.

Последната вноска съдържа разликата между платената и потребената топлинна енергия в отоплителния сезон и е изравнителна по подобие на стандарното плащане при прогнозен отчет на потребената топлинна енергия.

„При плащането при сключен договор „Равни вноски“ фиксираната прогнозно равна вноска прилича на сметка за кабелна телевизия. Независимо дали сте гледали телевизия, вие дължите една и съща сума всеки месец за абонамент.

Разликата е, че ако сте потребили по-малко енергия от заложената месечно, то в края на годината доставчикът на топлинна енергия ще ви възстанови сума.
Нещо, което няма да стане при задължението ви за телевизия. Ако не сте гледали телевизия цял месец, отново ще заплатите пълната сума за абонамента, защото портфолиото от канали са били на ваше разположение.“ каза Радослав Михайлов.

Новините от днес и със задна дата