понеделник, 25 октомври 2021 г.

Да помогнем на малката Мария, за която болницата е дом, а медиците - родители

 

Едногодишната Мария, която е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и от новородена е изоставена от родителите си и се отглежда от лекари в Националната кардиологична болница, отново има нужда от помощ.

Детето се нуждае от сензорни апаратчета, с които да се измерва неговата кръвна захар, както и средства за лекарства и храна.

Детето е родено в болницата в Сливен. След поставянето на диагнозата е транспортирано до болница "Проф. д-р Иван Митев" в София. Оттам е настанено за продължителни грижи в педиатричното отделение на Националната кардиологична болница. През март медиците за първи път призоваха за подкрепа. Тогава над 100 души изпратиха средства, дрешки и памперси за Мария. 

Сега обаче пак има нужда от сензорни апаратчета, тъй като се сменят на всеки 14 дни. 

А момиченцето продължава да приема за свой дом Националната кардиологична болница, а за своя майка - сестра Маркова, която вече година се грижи за Мария, съобщи Нова телевизия.

"Ние всички сме свикнали с нея, както и тя с нас. Не може да я оставим да не празнува първия си рожден ден, тя се нуждае от грижи и от внимание. Всички бяхме много щастливи, събрахме се, имаше торта, балони", разказа Ивелина Аврамова, която е медицинска сестра.


Мария вече прави опити да ходи и обикаля с проходилка коридорите на болницата. "Общителна е, опитва се да имитира. Когато ѝ пеем песнички тя се опитва да пее, да танцува", каза старшата сестра Ваня Маркова.

Ако желаете да помогнете на малкото момиченце, ето и сметката, по която можете да дарите за Мария:

НАЦИОНАЛНА КАРДИОЛОГИЧНА БОЛНИЦА ЕАД

град София

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN номер: BG63 STSA 9300 0027 8279 65

BIC код: STSABGSF

Банка ДСК АД

Клон Разсадника

Новините от днес и със задна дата