Икономистът Владимир Каролев е починал около 1 часа тази нощ в столичната болница "Токуда", където бе настанен за рехабитилация след тежкия инцидент, при който пострада, съобщиха от лечебното заведение.

"След дълга борба за спасяване на живота му, тази сутрин, около 01.00 часа в лечебното заведение, е починал икономистът Владимир Каролев. Екипът на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда изказва съболезнования към близките му", гласи съобщението на болницата.

60-годишният Каролев бе в кома повече от пет месеца, след като пострада в Пирин планина. Той изчезна в началото на май, докато кара сноуборд. През нощта на 10 май бе подаден сигнал, че е открит. Предполага се, че Владимир Каролев се е наранил след падане в планината, продължило около 400 метра. Организирана бе тежка транспортна акция и бе предаден на Спешна помощ с множество травми. 

В продължение на четири месеца лекарите в "Пирогов" се бориха за живота на икономиста, но той така и не дойде в съзнание. В началото на септември Каролев бе преместен в друга болница, където да се възстановява.

Владимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински съветник от НДСВ в Столична община. През 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ. Той е роден на 31 юли 1961 година в град Варна. Завършва 35-а гимназия в София, след което служи войник в разузнавателно поделение в Мусачево. 


През 1986 година Каролев завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт "Карл Маркс" с две специалности - МИО и икономическа журналистика, през 1993 година магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 година задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.