събота, 18 септември 2021 г.

Борисов: Онези с дивия популизъм да си понесат отговорността за Румен Радевата зима

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо отиде във Варненско. Той посети Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата.Заедно с лидера на ГЕРБ е и бившият здравен министър Кирил Ананиев, както и ленове на младежкото ГЕРБ."Аз златни кюлчета няма, но ми ги нарисуваха. Видяхте при кой са сега торбичките. Сега носят пари по централите, а обвиняваха мен, че хвърлям пари от джипката", каза Борисов в коментар на това, че едно време най-ценната стока са били солните кюлчета.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ коментира и кой ще е кандидатът на партията му за президентски пост.


"Проф. Асен Балтов го спрегнаха, че ми е кандидат-президент и го изчегъртаха. Дори не изчакаха да си приключи операцията

Познавате добре кандидат-президента на ГЕРБ", категоричен бе Борисов и допълни: "Няма никакво значение кой ще е нашият кандидат, защото няма други имена от партиите. Чакайте да видим кой ще подкрепи Радев.

Видяхме - няколко имена се спрегнаха за наш кандидат и ги изчегъртаха без дори да сме говорили с тях.

Сега ГЕРБ расте, а техните лъжи лъсват. Най-важното сега е да намерим смирение и да помислим как с обши усилия да предотвратим катастрофата или т. нар. Жан Виденовата зима, която сега ще е Румен Радевата зима. А щом това се случи той ще излезе и ще каже "Ми, партиите не се справиха".

Промяната за тях е да продължат, но докато не ни забият в земята", каза Борисов.

Той отговори и на въпрос дали столичният кмет Йорданка Фандъкова ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. Припомняме, че лично Фандъкова в петък коментира темата.

"Защо излъгаха пенсионерите? Защо не направиха нов бюджет? Какво направиха - актуализираха стария, нашия бюджет.

Асен Василев брутално взе парите за магистрала " Тракия". Взе ги, за да излъже пенсионерите и да актуализират бюджета", коментира той по повод свършеното от предишното Народно събрание (НС).

"Според данните на четири агенции временно водим с по 7-8 процента. Временно. Но защо е временно? Защото се направиха на луди и не промениха Закона да броим квитанциите на машините. Това е така, за да може последните 2-3 дни да броят както им е удобно.

Самият Радев каза, че за да са честни изборите, то трябва да се броят квитанциите.

Единственият господар и диктатор в момента е Румен Радев.

Освен прикриването на убийство, за което говорим от много време, сега говорим вече и за документирани измами", каза Борисов, визирайки разкритията на ГЕРБ от петък и неизвестните около смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев.

"Ето цените на всичко растат главоломно - всичко това е в следствие на управлението на Радев", заяви още бившият премиер.

"Пет месеца се занимават как да вземат охраната на Гешев и Патриарха, а къде е Планът за възстановяване? Правят го вече пет месец. Съдебната им реформа каква е? Взеха едно от Гешев и го дадоха на Янаки Стоилов.

В предишния парламент кой ли не бе в изолация. Всички искаме в тази ситуация да сме опозиция, а има толкова много тежки задачи, които трябва да се решат.

Заради Радев, антиваксърите му, неговите Кацаров и подобни протежета, всеки ден умират българи от коронавирус. Ще видите само след няколко дни, че заради тая смъртност ще преминат по-строги мерки", предупреди Борисов.

"Рано е. Рано е да се каже дали ще се кандидатирам и аз за НС. Компроматните войни, които водеха срещу нас има отражение в обществото", каза бившият премиер.

"Ще се обърна към всички партии в парламента за подкрепа, ако ГЕРБ спечелят изборите, защото трябва да избегнем катастрофата", обяви още Борисов и допълни: "Политическият инат не е добър. Тека обаче тези с онзи див популизъм да си понесат отговорността".

Новините от днес и със задна дата