събота, 18 септември 2021 г.

След два епидемични взрива в Бургас: Ваксиниране на работното място

  

От началото на пандемията досега случаите на COVID-19 в Област Бургас са 32 000. . Към момента активни са 5 900 души, в болница се лекуват 215. От тях четирима са ваксинирани и двама с незавършен цикъл на имунизация.

Ваксинираните в Бургаско са 145 000, а със завършен цикъл на ваксинация са 74 300. Повече от 30 на сто са ваксинираните учители в областта. Това съобщи на пресконференция в Бургас директорът на местната Регионална здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

При четвъртата вълна се запазва тенденцията от 2 до 3 процента от ваксинираните да стигат до болница. Към днешна дата няма имунизирани в интензивни отделения в болници в Област Бургас. Починалите ваксинирани са под 0,3 процента, каза Паздеров. Той допълни, че заболеваемостта в Бургаско последните две седмици е 319 на 100 000 души.

По повод двата епидимични взрива в шивашки и кабелен цех в района, Паздеров информира, че в единия цех работят 21 служители, а другият е със 137 служители и 20 души администрация, работещи на три смени.

Това може да сполети и други малки предприятия. Затова моето послание към всеки собственик и предприемач, е, ако хората му направят избор да се имунизират, ние ще бъдем насреща и на място ще ги ваксинираме. Така няма да страдат хора и няма да има икономически последствия, заяви Паздеров. Той посочи, че повечето заведения в областта се съобразяват с наложеното работно време.

Добре е да мислим не само за днес, а и за утре. Да се подготвим за следващия сезон и да помислим как ще гледа на нас Европа и дали ще имаме толкова туристи, посочи Паздеров.

Новините от днес и със задна дата