вторник, 14 септември 2021 г.

Бащата на простреляния военен споделил, че Тодор се страхувал да не му посегнат

 Нова експертиза на ексхумирания труп на ст.лейтенант Тодор Манчев със страшни детайли  

Случаят със смъртта на военен в помещение на полигона Ново село остава отворен. Първоначално се смяташе и твърдеше, че 31-годишният Тодор Манчев се е самоубил. Улики обаче са довели до ексхумация на тялото му и по неофициална информация разследването тръгва в нова посока - убийство, прикрито като самоубийство.

Преди смъртта си старши лейтенант Тодор Манчев е наказан със забележка заради инцидента с американските военни, които нахлуха погрешка в цех в пловдивското село Чешнегирово по време на международно учение. Днес от Софийската военно-окръжна прокуратура отказаха коментар по случая.

При ексхумацията е открит фаталният куршум, станал причина за смъртта на Тодор Манчев, съобщи "По света и у нас", позовавайки се на свои източници. Изстрелът е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата. Това е причината разследващите да тръгнат по новата версия за умишлено убийство, твърдят източниците на медиата.

Днес, близо два месеца след смъртта на младия мъж, хората в родното му село Дебращица не вярват в първоначалната версия, че сам е сложил край на живота си.

Тодор Манчев бе открит прострелян на 19 юли в спално помещение на полигона "Ново село" - около два месеца след инцидента в Чешнегирово. Тогава от Министерството на отбраната съобщиха, че след служебна проверка на Военна полиция-Пловдив за инцидента с нахлуването в цеха са били наказани двама служители, сред които и Тодор Манчев. Санкционирани са със забележка. Нова проверка прави Инспекторатът на министерството на отбраната. Министърът Георги Панайотов не е санкционирал лейтенанта, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Преди смъртта на Тодор Манчев баща му се свързал с началник на отдел във Военна полиция - полковник Диман Георгиев. Това твърди Георгиев пред БНТ. Той отказал да застане пред камера, но в съобщение чрез социалните мрежи споделил на националната телевизия, че бащата разказал, че синът му е подложен на натиск и се страхува да не му посегнат. 

Според Диман Георгиев 33 дни никой от военните не е казал на Тодор Манчев, че няма вина за случилото се в Чешнегирово. Георгиев заяви, че е пуснал рапорт за прекратяване на военната си служба поради несъгласието си с ръководството на Министерството на обраната заради случая с Чешнегирово.

Нова версия за смъртта на военния от Чешнегирово: Ексхумацията сочи убийство

Новините от днес и със задна дата