вторник, 14 септември 2021 г.

Нова версия за смъртта на военния от Чешнегирово: Ексхумацията сочи убийство

  

Нова версия се появи за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев след извършената ексхумация. 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след инцидента с американски военни край пловдивското село Чешнегирово.

Ексхумацията е извършена в началото на септември, съобщи БНТ, позовавайки се на източници от разследването, което се води от Военна полиция. Открит е и куршумът, станал причина за смъртта на Манчев.

Данните от новата експертиза сочат, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата.

Именно това е причина разследващите да тръгнат по нова версия, че Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, което е прикрито като самоубийство.

Военният бе открит в стаята си мъртъв след учение на полигона Ново село дни след инцидента край пловдивското летище, когато американски военни нахлуха в производствен цех, нямащ нищо общо с тренировките.

Още в началото бе съобщено, че става въпрос за самоубийство, защото военният полицай е бил нарочен за отговорен за липсата на координация и нахлуването в частен обект извън територията на учението.

Случаят се разследва от Военна прокуратура.

Новините от днес и със задна дата