Арестуван е служител на дирекция "Инспекция по труда" в Пазарджик, който е получил и приел подкуп от 500 лв. За това информират от окръжната прокуратура.

Сумата е била дадена от представител на фирма, за да не се състави акт за нарушение на трудовото законодателство - липса на сключен трудов договор.

Нарушението е установено при проверка в село Мало Конаре. На 1 септември 2021 г. представител на дружеството се е явил в дирекция "Инспекция по труда" в гр. Пазарджик, за да представи документи. Обвиняемият проверяващ инспектор, поискал от представителя на фирмата сумата от 1000 лева, за да не му наложи максималната глоба от 15 000 лева за констатираното трудово нарушение.

За искания подкуп е бил подаден сигнал в полицията. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик е започнало разследване по случая.

На 10 септември 2021 г., обвиняемият Г.Й. е бил задържан в кабинета си в сградата на дирекция "Инспекцията по труда" в гр. Пазарджик след получаване на сумата от 500 лева от поискания подкуп от представител на проверяваната фирма.