понеделник, 13 септември 2021 г.

Лекари спасиха живота на майка с три деца от Бургас

  

Преди повече от месец животът на майка с три деца е спасен при спешна операция в УМБАЛ Бургас. След това прекарва в Отделението по урология дълго време до окончателното си възстановяване.

Днес Виктория Терзиева е здрава и се връща, за да поднесе на лекувалите я лекари, сестри и санитари сложено в рамка благодарствено писмо и дарение, което е решила да направи на отделението.

В Урологията на УМБАЛ Бургас тя попада по спешност, с температура над 40 градуса и тежка бъбречна инфекция, която запушва бъбрека и застрашава живота ѝ, разказват от болницата.

Д-р Златка Чолакова, един от младите специалисти, в този момент е на работа. Още при прегледа разбира, че е нужна спешна операция. В началото Виктория е скептична, колебае се дали нещата няма да се разминат - вкъщи я чакат три деца и никак не ѝ се иска да остава в болницата. Но се вслушва в думите на д-р Чолакова и се съгласява да бъде оперирана.

"Инфекцията беше много сериозна и ако не бяхме се намесили навреме, тя щеше да загуби живота си. Не ѝ спестих истината, казах й, че всяка минута е важна и се радвам, че ме послуша и днес е здрава и изглежда прекрасно", сподели д-р Чолакова.

 "Благодаря за навремената реакция и висок професионализъм както на д-р Чолакова, така и на д-р Емилия Димоска, която беше анестезиолог на моята операция. И двете са много млади, но имат силен характер, талант и обичат работата си.

Цялото ми семейство им е признателно, както на тях, така и на целия екип на Отделението по урология. Пожелавам им да бъдат здрави, все така мили към пациентите и достойни за пример", сподели Виктория Терзиева.

Новините от днес и със задна дата