неделя, 12 септември 2021 г.

Свиреп скандал между доц. Мангъров и д-р Илиев в ефир!

  

Когато човек стигне до интензивно отделение, то той вече е пътник. Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет от 6 месеца до 1 година. Това заяви в ефира на бТВ доц. Атанас Мангъров по повод ваксините срещу коронавирус.

По думите му всеки, който иска нека да отиде и да се ваксинира, но той трябва да подпише информирано съгласие, че след това каквото и да му се случи - си е негова отговорност. "Не зная какво може да му се случи, няма данни", заяви още той.

Д-р Аспарух Илиев е категоричен, че може би Мангъров живее в 38-година, но сега сме 80 години напред. "За всяка медицинска манипулация се изисква информирано съгласие. Това означава, че човек е запознат с информацията в листовката. Не се съмнявам в ефикасността на ваксината", каза още той.

Мангъров се обърна към Илиев с думите, че няма как човек, който се занимава с мишки и плъхове да му говори за лечение на хора.

"Пфайзер получи разрешение в САЩ, тя вече не е в експерементална фаза", заяви Д-р Борис Таблов. По думите му от 10 души в едно отделение, 9 стигат до интубация, а 1, който е ваксиниран, го изкарва леко.

"В момента в отделението ми има един ваксиниран от 33-ма пациенти. Когато човек тръгне да се ваксинира трябва да знае, че тези ваксини не са проучени както трябва", каза доц. Мангъров.

"80% от ваксинираните в Европа нямат никакви сериозни проблеми", каза д-р Илиев и допълни, че всеки в Европа носи отговорност и тя е ясно дефинирана.

Д-р Таблов се обърна към доц. Мангъров с думите: Не разбирам как е възможно лекар да казва на хората да не се защитят. Има една смъртност, която е излишна. Моят апел е все пак хората да се ваксинират.

Пенка Георгиева заяви, че е много съмнителна тази агресия за налагане на ваксините.

Само в България и в страните от Третия свят има дискусия за носенето на маски, заяви д-р Илиев. "Науката не е мнения, а експеримент. При нея няма "аз смятам", "аз виждам", а се доказва. За коронавирусите се знае много повече от това, което казва доц. Мангъров", допълни още той.

Новините от днес и със задна дата