сряда, 29 септември 2021 г.

Интересни лекции как да пазим морето чисто изнесе пред бургаски ученици исландецът Томас Кнутсон

Интересни лекции как да пазим морето чисто изнесе пред бургаски ученици исландецът Томас Кнутсон

Интересни лекции как да пазим морето чисто изнесе пред бургаски ученици исландецът Томас Кнутсон, който е представител на НПО „The Blue Army“. Неправителствената организация е партньор на Община Бургас заедно с Фондация „Шанс за децата и природата на България“ по проекта „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“.

Кнутсон представи конкретни стъпки как всеки, независимо от възрастта, си може да има принос в опазването на морето чисто. С любопитните практики, които се прилагат в Исландия за ограничаване на замърсяването с пластмасови отпадъци, се запознаха ученици на възраст от 7 до 15 години от училищата „Св. св. Кирил и Методий“, „Ал. Г. Коджакафалията“ и „Васил Априлов“.

С всички дейности по проекта се цели подобряване на екологичния статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.

Финансирането на проекта „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“ е по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021

Новините от днес и със задна дата