сряда, 1 септември 2021 г.

Вълна от съпричастност към учителката, останала без дом

              Скрийншот: bTV

Вълна от съпричастност към учителката, чиято къща в Пловдивско се срути заради проливните дъждове. Имаме желание да направим дарителска кампания и да помолим хората да бъдат добри, защото никой не е застрахован от подобно нещо.

В такива ситуация трябва да бъдем единни, да се отзоваваме и помагаме. Тя няма как да направи къща за месец-два, но всеки може да помогне", заяви кметът на селото Тодор Танански, цитиран от bTV.

Психологът в училището Пенка Баракова също призова за помощ, така че Стойна да остане в селото и да продължи да преподава. 

"Тя е на първо място човек. Дойдох от Атина да работя тук и тя беше първата, която ми даде възможност да разгърна потенциала си. Тя остава на село, защото иска да е тук между хората", сподели Баракова.

"На 11 юли, събуждайки се чух някакъв странен пукот от гредите на покрива. Излязох на улицата и в рамките на минута две стени рухнаха пред очите ми. След като общината разбра за случая ми помогнаха къщата да бъде съборена. Аз останах да живея в едни пристройка. До преди два дни бях в нея, докато след голямата градушка вътре се наводни, стените се напукаха и аз вече нямам смелост да обитавам тези две стаи и сега живея при колежка", обясни Стойна Делчева.

Жената има намерение в двора са да построи нова къщичка, но се притеснява, че няма време. Затова се е ориентирала към сглобяем имот.

Така се ражда идеята за помощ за педагога - много приятели и общината се включват, с каквото могат, за да изнасят покъщнина и да срутят почти падналата къща.

Банкова сметка: BG06STSA93000017534090

Титуляр: Стойна Стоянова Делчева

Зов за помощ: Овдовяла учителка изгуби дома си, разрушен от подпочвени води

Новините от днес и със задна дата